Laminoitu lasi

Laminoidussa lasissa useita lasilevyjä liimataan päällekkäin niin että väliin jää tarkoitukseen valmistettu muovikalvo. Laminoituja laseja on paljon erilaisia, erilaisia variaatioita voidaan valmistaa esimerkiksi:

  • Käytetään eripaksuisia laseja
  • Käytetään tavallisia float -laseja, tai karkaistuja laseja
  • Liimataan eri määrä laseja päällekkäin

Laminoidussa lasissa on se merkittävä etu että lasin sirpaloituessa se pysyy silti paikallaan ja säilyttää muotonsa. Tämä on erityisen tärkeää silloin jos lasin rikkoutuessa on esimerkiksi putoamisvaara. Esimerkiksi lasilattiat jossa alapuolella on tyhjää tilaa, tai korkealla sijaitsevat kaiteet.

laminoitu-lasi

Laminoitu lasi voi olla esimerkiksi 3+3. Tämä tarkoittaa että kaksi tavallista 3 mm paksuista float lasia on laminoitu yhdeksi laminoiduksi lasiksi. Samalla tavalla, laminoitu lasi 4+4 tarkoittaa, että kaksi tavallista 4mm paksuista float lasia on laminoitu yhdeksi laminoiduksia lasiksi.

Lasien määrää lisäämällä ja lasin paksuutta kasvattamalla, voidaan valmistaa jopa luodinkestäviä laminoituja laseja. Tällainen luodinkestävä laminoitu lasi olisi esimerkiksi 8+8+8. (Kuva alla)

Laminoitu, luodinkestävä lasi 8mm
Rakennusteollisuudessa suuri osa käytetystä lasista on turvallisuuden takia nimenomaan laminoitua lasia. Näyteikkunat, kaidelasit, lasikatot, kaikki on valmistettu erilaisista laminoiduista laseista.

 

Milloin tarvitaan laminoitu lasi?

Laminoitu lasi vaaditaan usein rakennusmääräysten perusteella. Rakennusalalla puhutaan usein turvalaseista (Mikä on turvalasi?).

Yleisesti voidaan sanoa, että jos lasi rikkoutuessaan voi aiheuttaa ihmiselle vaaraa, on käytettävä laminoitua lasia, tai turvalasia.

Yleisimpiä käyttökohteita laminoidulle lasille:

Jos et ole varma tarvitsetko kohteessasi laminoitua lasia, varmin tapa on ottaa meihin yhteyttä ja kysyä. Jos tarvitsent nimenomaan laminoitua lasia, lähetä meille tarjouspyyntö, toimitamme laminoitua lasia kaikenlaisiin kohteisiin sekä rakennusteollisuudelle, että yksityisille. Toimitamme laminoidut lasit myös valmiiksi työstettyinä ja asennettuna, suuriinkiin kohteisiin.

Seuraava artikkeli
Float lasi