Lasit pesutiloissa (suihku, kylpyhuone, sauna)

Lasien käyttö sekä julkisissa, että yksityisissa pesutiloissa on yleistynyt viime vuosina runsaasti eikä ihme. Lasi itsessän on seinä sekä vesieriste. Lasiseinät luovat avaruutta ja tilan tunnetta pienimpiinkin kylphyhuoneisiin, suihkutiloihin tai saunoihin. Lasista tehdään tänä päivänä suihkuseinät, saunan lasiovet, pesuhuoneiden väliseinät, jopa saunojen seinät tehdään usein lasista joko kokonaan tai osittain.

Me toimitamme erilaiset lasiseinät mittatilauksena. Asennamme sekä yksittäisiä toimituksina yksityisille, että suurempia eriä rakennusyrityksille.

Suihkuseinät mittatilaustyönä

Kun etsit kotiisi korkeaa laatua tai haluat tehdä pesutiloista erityisen viehättävän kokonaisuuden, tulee yleensä kyseeseen mittatilauksena tehdyt suihkuseinät ja suihkunurkkaukset. Mittatilaustyönä tehdessä käytetään laadukkaita materiaaleja ja lopputulos on sen mukainen.

Mahdollisia materiaaleja on paljon erilaisia. Lasin väri ja paksuus voi vaihdella. Lasille voidaan tulostaa tai lasia voidaan maalata. Mittatyönä tehdyt lasit voidaan myös tehdä liukulaseina. Ammattilainen osaa sanoa sinulle minkälainen ja minkä paksuinen lasi sopii mihinkin kohtaan.

Paras tapa tehdä lasit mittatilaustyönä on piirtää haluamastasi seinästä, seinistä tai laseista kuvat noin mittoineen ja pyytää tarjous kokeneelta ammattilaiselta. Käytännössä lasit voidaan tilata kolmella eri tavalla:

  • Tarkistusmitattuna; eli ammattilaiset tarkistusmittaavat lasit vielä paikan päällä ennen valmistusta. Näin lasit tulevat varmasti oikean kokoisena kohteeseen.
  • Asennettuna; eli sekä tarkistusmittaus että asennus tehdään ammattilaisten toimesta, ja laatu on taattu.
  • Lasitoimituksena; eli tilaat pelkät lasit omien mittojesi mukaisesti. Tämä on myös täysin mahdollista, kunhan olet tarkkana mitä olet tilaamassa.

Mittojen mukaan tehty suihkuseinä ammattilaisten asentamana on järkevä valinta joka takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ammattilainen osaa kertoa milloin on hyvä käyttää alumiinilistoja, milloin taas jotain muuta kiinnitysmekanismia.

Saunan lasiseinä

Saunan lasiseinä antaa saunalle modernin ilmeen sekä halutessasi myös runsaasti valoa ja tilan tuntua. Saunan lasiseinät valmistetaan aina turvallisesta karkaistusta lasista joka kestää iskuja ja kuumuutta ja lämpötilan vaihteluja huomattavasti paremmin kuin normaali lasi.

Saunan lasiseinä voidaan valmistaa kirkkaasta lasista, tummennetusta lasista tai sävy lasista. Lasiseinästä saadaan näin joko täysin kirkas ja läpinäkyvä, tummennettu, tai esimerkiksi vaalea vain valoa läpäisevä lasiseinä.


Saunan laseissa käytetään 8mm karkaistua lasia.

Lasiseinä voidaan tehdä myös koko seinän kokoiseksi eli se käytännössä korvaa koko seinän. Kun käytetään runsaasti lasia saunan seinissä, tulee muistaa tarkistaa kiukaan valmistajalta että kiukaan teho riittää. Kiukaiden valmistajat suosittelevat normaalisti hieman isompaa kiuasta saunoihin joissa on käytetty paljon lasia. Luonnollisesti myöskin kiukaan ja lasin välinen etäisyys on syytä varmistaa kiukaan valmistajalta (turva etäisyydet ovat kiukaan valmistajan vastuulla).

Suihkuseinät ja suihkunurkat

Suihkuseinällä tarkoitetaan yleisesti veden roiskeelta suojaavaa seinää suihkun vieressä. Suihkuseinän malli ja muoto on oikeastaan pitkälti omasta mielikuvituksesta kiinni. Lasista voidaan tehdä juuri sellainen suihkuseinä kuin sinä haluat. Voidaan tehdä esimerkiksi leikkauksia, reikiä, saranointeja, hiontoja, tulostuksia tai maalauksia. Ohessa muutama esimerkki kuvia erilaisista suihkuseinien toteutuksista. Nämä alla olevat mallit ovat mittatilauksena tehtyjä toteutuksia, joiden toimitusaika kuitenkin on vain noin 3-4 viikkoa.
Niin sanottuja standardi malleja voit selata meidän web sivustollamme:https://kykylasi.fi/rakennus-ja-korjauslasit/suihkuseinat-ja-nurkat/


Lasi kiinnikeitä on saatavilla erivärisinä tässä kuvassa käytetty mustia kiinnitysheloja.

 


Lasirakenteilla saadaan pienneekin tilaan avaruutta

Lasi on yleisesti käytössä suihkuseinänä monestakin syystä. Lasi on helppo ja nopea asentaa, ja lasi on myöskin 100%:sti vedenkestävä materiaali. Suihkuseiniä on täysin läpinäkyviä, puolittain läpinäkyviä, sävytettyjä, eri paksuisia. Jos et ole varma, kysy.

Lasista voi melkeinpä aina tehdä juuri sellaisen suihkuseinän mikä mihinkin paikkaan sopii. Paras tapa varmistua omasta kohteestasi on piirtää haluamastasi suihkuseinästä.
Piirrä noin mitoilla mitta kuva haluamastasi kokonaisuudesta, näin saat tarjouksen.

Lasiseinät pesutiloissa

Lasiseiniä käytetään pesutiloissa muutenkin kuin suihkuseinänä. Lasista voidaan tehdä näyttäviä kaiteita tai tilanjako -seiniä julkisiin tiloihin kuten uimahalleihin tai kylpylöihin. Julkisten tilojen lasiseinät vaativat erikoisosaamista lasi -säännöksistä sekä kokemusta lasien turvallisesta ja kestävästä kiinnityksestä.

Lasi on materiaalina loistava vaihtoehto nimenomaan julkisiin tiloihin ja tiloihin jossa on paljon käyttäjiä. Lasiseinä on näyttävä ja lasi on helppo materiaali pitää puhtaaana. Suurissa yhtenäisissä tiloissa lasi toimii hyvin myöskin läpinäkyvyytensä vuoksi kun halutaan että ulkoa tuleva valo pääsee valaisemaan ympäristöä mahdollisimman paljon.

Pesutilojen lasien suunnittelu

Yksinkertaisempia, standardi -malleja voit selata Internetissä. Tarjoamamme mallit ovat kaikki laadukkaita ja varmoja valintoja pitkäaikaiseen käyttöön.

Jos sinulla on suunniteltavana kokonaisen kylpyhuoneen tai pesuhuoneen lasitukset,
kannattaa tehdä suunnittelu huolella sekä saunaan että suihkutiloihin, sekä piirtää yksinkertaiset kuvat mittoineen tarvittavista lasiseinistä sekä suihkuseinistä.

Kuvien ja mittojen perusteella saat ammattimaisesta lasiliikkeestä tarjouksen. Muista merkitä kuviin myös erityismuodot kuten mahdolliset pyöristykset, sekä lasin laatu (kirkas, sävytetty, etsattu). Näin saat mahdollisimman tarkan tarjouksen heti alussa.

Jos et ole varma minkälaista lasia mihinkin kannattaa käyttää, tai haluat kysyä mikä on mahdollista ja mikä ei, kannattaa aina ottaa yhteyttä lasialan ammattilaiseen että varmasti onnistut.

Kun olet sitä mieltä että tarjous näyttää hyvältä, lasi-liikkeen edustaja tulee tekemään lopullisen mittauksen ennen valmistuksen aloittamista.

Hyödyllisiä vinkkejä pesuhuoneiden lasituksissa

Seuraavat vinkit on ohjeellisia ja toimivat useimmissa tapauksissa. Jokaiselle säännölle on kuitenkin aina poikkeuksensa, niin myös pesuhuoneen lasituksissa. Jos et ole varma tai haluat neuvoja, ota yhteyttä ammattilaiseen.

  1. Jos suihkuhuone on suorakaiteen muotoinen niin on järkevintä sijoittaa suihku suorakaiteen päähän ja erottaa se muusta pesutilasta lasilla.
  2. Käytä lasia, älä muovia. Lasi kestää isältä pojalle, muovi muutaman vuoden.
  3. Lasilistojen värillä on väliä. Päätä jo suunnitteluvaiheessa minkälaiset listat haluat.
  4. Oikein valittu lasi on tarvittaessa erittäin kestävä ja jäykkäkin materiaali. Esimerkiksi 12mm karkaistusta lasista voit tehdä jo vaikka pesuhuoneeseen lasipöydän. Lasi sopii usein paikkoihin joita et osaa edes lasia ajatella.
  5. Älä luota kuin lasialan ammattilaisiin erikoisemmissa valinnoissa. Oikean lasin valinta oikeaan paikkan on turvallinen valinta.

Ideoita pesuhuoneen lasituksiin

Olemme koonneet tänne muutamia ideoita pesuhuoneiden lasituksiin. Periaatteessa mielikuvitus on rajana, mutta järki kannattaa myös pitää mukana.


Kuka sanoi että suihkukopin pitää aina olla suorakulmio.


Joskus yhdistelemällä eri materiaaleja päästään mahtavaan lopputulokseen.


Erityisesti julkisien tilojen kuten hotellien lasituksissa, minimalistinen design toimii.

Suihkusenä jossa liukuovi

Seuraavassa kuvassa suihkuseinä johon on asennettu liukuovi. Tämäntyyppiset suihkuseinät tehdään aina mittatilauksena.


Hotellien pesuhuoneiden lasitukset on suunniteltava toimiviksi ja helppohoitoisiksi. Tässä suihkuseinä jossa liukuovi.v

Edellinen artikkeli
Float lasi
Seuraava artikkeli
Saunan lasiseinä – 10 esimerkkiä