Saunan lasiseinä – 10 esimerkkiä

Lasiseinät saunoissa ovat yleistyneet viime vuosina runsaasti. Eikä ihme, saunan lasiseinä antaakin saunalle tilavan, valoisan ja modernin tunnelman. Kokosimme yhteen artikkeliin 10 erilaista saunan lasiseinä designia inspiraation lähteeksi.

Lasiseinien yleistyminen saunoissa alkoi lasiovista. Lasiovet asennettiin erityisesti kerrostaloihin, jossa pieneen saunaan haluttiin tilan tuntua. 

Seuraavaksi suurenivat saunan ikkunat. Nyt tehdään jo saunoja joissa jopa kaksi saunan seinää on lasia.

Listasimme tähän kymmenen erilaista saunan lasiseinä -mallia, joita olemme viimeisen vuoden aikana toteuttaneet. Tarkoitus on antaa ideoita kaikille, jotka miettivät saunan lasiseinän hankkimista. Toivottavasti nämä toimivat sinulle inspiraation lähteenä. Jos sinulle herää kysymyksiä tai haluat tarjouksen juuri sinun saunaasi, ota yhteyttä.

Saunan lasiseinä 1 – Moderni & Perinteinen

Ensimmäisen esimerkki on sauna jossa on yhdistetty kauniilla tavalla moderni lasiseinä- ja -ovi, sekä perinteinen tiiliseinä. Huomaa, että lasituksessa ei ole käytetty lainkaan kehyksiä.

saunan lasiseinä esimerkki 1

 

Saunan lasiseinä 2 – koko seinä

Tässä kohteessa toteutettiin koko saunan seinä lasista. Tähän saunassa lasiseinä aikaansaa kaksi tärkeää asiaa: Pieni sauna saadaan näyttämään huomattavasti isommalta. Saunan takaseinässä oleva pieni ikkuna antaa valoa lasiseinän läpi koko pesuhuoneeseen.

saunan lasiseinä koko seinä

Saunan lasiseinä 3 – Jacuzzi

Tässä saunassa lasiseinällä ja modernilla valaistuksella haluttiin luoda kylpylämäinen tunnelma. Tässä mallissa lasiseinä jatkuu kattoon asti, mutta lasiovi loppuu noin 10cm ennen kattoa. Lasiovi voidaan tehdä joko tällä tavalla, tai koko seinän korkeana.

saunan lasiseinä jacuzzi

 

Saunan lasiseinä 4 – Moderni saunan lasiseinä

Tämä sauna on moderni ja minimalistinen. Ilman lasiseinää tällainen sauna ei todennäköisesti toimisi, koska ikkunasta tuleva valo ei pääse pesuhuoneeseen asti. Tämä on erittäin hyvä esimerkki siitä miksi lasit sopivat saunaan niin hienosti.

 

moderni saunan lasiseinä

 

Saunan lasiseinä 5 –  Saunan lasiseinä basic

Tässä saunassa on kiuas asetettu niin, että se tulee saunan lauteiden keskeltä ylös. Lasiseinän reunat on tiivistetty seinään ja kattoon kiinni kestävillä lasitiivisteillä. Huomaa että oven alla on ilma-aukko, sekä katossa ovi ei mene kattoon asti. Tällainen on hyvin tyypillinen saunan lasiseinä toteutus.

saunan lasiseinä ovi

 

Saunan lasiseinä 6 –  Kulma design

Tämä pieni sauna on saatu lasiseinän avulla todella viehättäväksi. Tässä tapauksessa käytettiin kahta mittatilauksena valmistettua lasi-elementtiä joista toinen on ovi ja toinen kiinteästi asennettu lasiseinä.

saunan lasiseinä design

 

Saunan lasiseinä 7 – Tumma lasi

Saunan lasiseinä voidaan tehdä myös tummennetusta lasista jos halutaan että ulkopuolelta ei nähdä saunan sisälle. Tumman lasin ja valkoisen laatan välillä on iso kontrasti.

saunan lasiseinä tumma

 

Saunan lasiseinä 8 – Mittatilauksena

Tämä lasiseinä tehtiin asiakkaan piirustuksen mukaan mittatilauksena, kuten monet muutkin toteutukset. Tee omasta saunan lasiseinästä kuvat mittoineen ja pyydä tarjous.

saunan lasiseinä mittatilauksena

 

Saunan lasiseinä 9 – nordic design

Tämän saunan lasiseinä on mielestämme onnistunut design. Lasina on käytetty hieman tummennettua 8mm karkaistua lasia ja reunoilla läpinäkyviä tiivisteitä. Tästä saunasta suorastaan huokuu laatu. Pohjoismaalainen design on minimalistinen ja puhdas, tästä syystä tämä sauna sai nimekseen nordic design.

saunan lasiseinä nordic design

 

Saunan lasiseinä 10 – Esimerkki

Tämä sauna on 3D-malli, mutta täysin toteutettavissa. Teemme saunojen ja pesuhuoneiden lasituksia hotelleihin, julkisiin tiloihin sekä yksityisille tilaajille. Mittatilaustyöt ovat meille jokapäivää. Suunnittele itsellesi juuri sellainen sauna kuin haluat, me toimitamme lasit ammattitaidolla. Pyydä tarjous!

saunan lasiseinä esimerkki

Edellinen artikkeli
Lasit pesutiloissa (suihku, kylpyhuone, sauna)
Seuraava artikkeli
Turvalasi – mikä se on?