Saunaosaston remontti ja lasien käyttö

Saunan lasitus

Kun saunaosaston remontti on mielessä, erilaiset saunan lasiseinät ja ovet herättävät jossain vaiheessa kysymyksiä. Erilaisia standardituotteita on paljon saatavilla, mutta usein saunan ja pesuhuoneiden  lasitukset tehdään mittatilaustyönä. Tässä muutamia vinkkejä saunaosaston remonttiin lasien osalta.

Vinkki 1: Jos on kyse kokonaisesta saunaosastosta ja lasiseiniä ja ovia on useita, suosittelemme pyytämään ammattilaisen mittaamaan tarvittavat lasitukset. Vaihtoehtoisesti, jos haluat lähettää kuvat, ilmoita kuviin reikien tarkat mitat, sen perusteella osaamme mitoittaa lasit oikein.

Vinkki 2: Koska käytettävä lasi on lähes poikkeuksetta turvalasia, voidaan lasia työstää vain etukäteen. Tee siis tarkka suunnitelma koko saunaosaston osalta ennenkuin tilaat lasitukset. Kaikki saranat, pyöristykset ja leikkaukset on siis suunniteltava etukäteen.

Vinkki 3: Erilaisia vaihtoehtoja on nykyään todella paljon. Sekä lasi, että karmit voivat olla hyvinkin erilaisia. Joskus kohteeseen sopii kirkkaat kehykset ja saranat, joskus taas halutaan tumman harmaata. Kysy ammattilaiselta erilaisia lasitusvaihtoehtoja. Teemme erilaisia pesuhuoneiden lasituksia ammatiksemme ja pystymme varmasti auttamaan ja kertomaan erilaisista mahdollisuuksista.

Vinkki 4: Suunnittele ajoissa. Erityisesti kun kyse on turvalaseista, tai vähän erikoisemmista tummuusasteista, tai digitulostuksista, lasit pitää ensin työstää, jonka jälkeen vielä karkaista. Toimitus saattaa kestää jopa 4-5 viikkoa, joten suunnittele ja tilaa lasit ajoissa.

Vinkki 5: Älä tilaa laseja seisomaan työmaalle ennenkuin niille on tarvetta. Kun lasit seisovat työmaalla viikkokausia, ne ovat turhaan tiellä, ja laseja mahdollisesti siirrettäessä on rikkoutumisriski aina olemassa. Asennettu lasi hyvin harvoin hajoaa, turvalasia on hyvin vaikea saada rikki. Laseja siirrettäessä työmaalla ilman erikoistyökaluja, on rikkoutumisvaara kuitenkin olemassa. Pyri siis tilaamaan lasit työmaalle mahdollismman oikea-aikaisesti.

Edellinen artikkeli
Sopiva suihkuseinä mittatilauksena!
Seuraava artikkeli
Lasin hoito-ohjeet